onsdag 13 februari 2019

Alla hjärtansbakelse


Jag fick en liten plåt med 6 st hjärtformar i julklapp. De är för grunda för muffins och passar nog bättre till formar. Det brukar jag göra några gånger varje år och då kommer den här plåten att bli perfekt. Nu ville jag prova att baka låga muffins i den för att göra hjärtformade bakelser till morgondagens alla hjärtansdagskaffe.

Jag använde ett vanligt muffinsrecept. Först tänkte jag halvera det men mängderna var lite svåra att halvera så jag letade reda på en liten sockerkaksform i form av ett hjärta. Smeten räckte precis till de 6 "muffinsen" och sockerkaksformen.

De små hjärtana  var snart färdiggräddade. De gick snabbt att grädda och jag höll på att missa dem. När de svalnat var det lite problem att lossa dem. Formarna kommer att fungera bättre med hårdare kakor med mycket smör i. De kommer att lossa bättre och också bli väldigt dekorativa eftersom formarna är fint mönstrade.

Jag delade kakorna i två bottnar och dränkte in dem med hallonsylt innan jag kavlade ut den rosa marsipanen och skar remsor. Remsorna var lite högre än kakan. När jag täckt kanterna med marsipan spritsade jag grädde på toppen och gjorde två små rosor till varje bakelse. Nu får de vila i kylskåpet till i morgon.

Ett annat sätt att göra hjärtformade bakelser är att göra en mjuk kaka i en långpanna och sen ta ut hjärtan med hjälp av ett hjärtformat pepparkaksmått. Det brukar jag göra och det fungerar bättre än med plåten jag använde nu. Då kan man även bestämma hur hög bakelsen skall vara genom att lägga flera hjärtan på varandra.

En mysig alla hjärtansdag till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar