Häromdagen hittade jag cookies med tranbär i en affär. Tyvärr var innehållet till stor del vetemjöl och socker nåt jag försöker att undvika. Men goda var de!
Jag funderade några dagar på om jag inte skulle kunna baka något liknande själv men med mindre mängd socker och mjöl.
Idag tog jag tag i detta och har nu bakat en första "upplaga" av mina tranbärscookies. Inte blev de likt de cookies man köper. De är för mjuka och inte sega heller. Antagligen för att de innehåller så lite socker. Jag tycker ändå att de blev riktigt bra. Lagom söta och med en härlig syrlig smak av tranbär. Jag får fortsätta att laborera med olika ingredienser tills jag får fram riktiga cookies! Tills dess får de här duga!
Cookies med tranbär
200 g smör
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 ägg1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl rågflingor
½ dl solrosfrön
1½ dl tranbär
1 tsk bikarbonat
Rör ihop smör, socker och salt.
Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt.
Blanda de torra ingredienserna och tranbären i en bunke och tillsätt.
Rör ihop till en smet.
Klicka ut glest på plåtar. Klickar som är ca en msk blir det 25-30 kakor av.
Ugn:175 grader ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar