För något år sedan skrev jag om Morokuliensill, en rätt jag älskar men som sällan lagas här hemma. När jag handlade mat förra veckan och stod och funderade på vad vi skulle äta för fisk den här veckan tyckte jag att matjesill kändes lite för somrigt samtidigt som jag inte direkt kände för att panera och steka fisk. Mitt framför ögonen låg ett paket med steksill och genast började det vattnas i munnen. Lök hade vi hemma och alldeles nykokt lingonsylt. En skvätt grädde behövde använda
eftersom det började bli kort datum. Lite potatis kunde jag nog leta fram i potatislandet.
Sillen paneras i grahamsmjöl och täcks med stekt lök och en skvätt grädde innan den hamnar i ugnen, 175 grader.
Under tiden kokar potatisen och jag vispar grädden. Sen är det bara att äta.
Löken tillsammans med sältan i sillen, syrligheten hos lingonen och den mjuka milda grädden ger en underbar smakupplevelse. Serveras det färskpotatis till är allt fulländat.
En rätt i repris kan man säga, den här gången fick jag med några foton också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar