onsdag 2 september 2015
Skördeomelett
Vilken lycka det är att en regnig förmiddag gå ut och "proviantera" i grönsakslådorna. I kylskåpet fanns bara ett paket bacon, lite grädde, en liten burk med bondbönor och ärtor och en massa ägg. Resten var inte lämpat som lunchmat.
I odlingslådorna fanns mycket mer. Där hittade jag morötter, lök, squash och persilja. I växthuset stod en korg med körsbärstomater. Nu mognar flera varje dag så det gäller att äta innan de blir gamla.
Det fick bli en skördeomelett till lunch. Ett bättre namn vore kanske "Kajsa Varg- omelett".
Först klippte jag baconpaketet i mindre bitar och stekte dem knapriga. De fick sen vila på ett hushållspapper medan jag lät grönsakerna, som jag skurit i mindre bitar,steka lite mjuka i fettet från baconet.
Under tiden vispade jag ihop fyra ägg lätt med ca 2 msk grädde och lite riven ost. Jag hittade en gammal ostskalk i kylen som jag rev.
När grönsakerna verkade halvkokta sänkte jag värmen och hällde över äggstanningen.När den Blivit fast la jag på tomatskivorna och klippte över persiljan.
Fantastiskt enkelt och fantastiskt gott. Vårens och sommarens arbete med att så, rensa och vattna har gett resultat. "Som man sår får man skörda" gäller i det här fallet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar