fredag 27 januari 2017

Enkel smörgåstårta


Så var det fredag igen och dags att fundera på vad jag skall servera oss till På spåret. Det har blivit en tradition att vi skall äta nåt gott när vi försöker att överglänsa de tävlande med våra samlade kunskaper. Vanligtvis brukar det bli smörgåsar eller räkor. Vi äter inte lagad mat så sent.
Flera fredagar har vi haft nån sorts gammaldags "landgångar" med olika pålägg. Det är gott men lite trött är jag nog på dem. Jag köpte inget till kvällen utan tänkte hitta på nåt av det som fanns hemma. Frys och kyl är välfyllda så vi skulle inte behöva sitta och knapra på varsin hård ostsmörgås ( gott det med).
På fotot ser du dagens skapelse. Det här innehåller den:

Botten är två skivor Pågens guldkorn. På dem bredde jag ut en blandning av turkisk yoghurt och bredbar leverpastej. I kylskåpet hittade jag en burk med bostongurka.  Jag blandade i ungefär en matsked av den. Ovanpå blandningen la jag på ytterligare två skivor bröd och bredde  på lite leverpastej. Runt ytterkanten fick det bli tunna skivor av kassler. Innanför dem skivat ägg med ett tunt lager majonnäs och ovanpå detta de sista räkorna från en påse i frysen.
Jag garnerade med några skivor gurka och kivi.

Nu är det snart dags att prova skapelsen av rester från kyl och frys medan vi försöker hitta rätt "på spåret".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar