onsdag 18 januari 2017

Svampomelett, räddaren i nöden


Ibland finns ingen inspiration alls för att laga mat.  Igår var det en sån dag. I frysen fanns inget att snabbt ta fram och värma och kylskåpet var rätt tomt också. Visstfanns det en massa ägg, lite grädde och så tråkiga ostskalkar. En omelett skulle jag kunna åstadkomma. I vanliga fall brukar jag blanda in en massa grönsaker men eftersom vi ätit rotsaker dagen innan kändes det som om det behövde bli något annat till omeletten.
I frysen fanns räddningen i form av frysta kantareller. En hel hylla med kantarellpåsar som tyvärr oftast blir bortglömda. När jag steker pannbiff brukar jag göra kantarellsås och ibland blandar jag in kantareller i köttfärsen innan jag steker biffarna.  De flesta påsarna finns kvar frampå våren när frysen egentligen skulle vara tom inför flytten till landet. Då är det ju inte heller så långt kvar till nästa skörd.

Nu blev det en härlig svampomelett som serverades med en vitkålssallad smaksatt med en stump purjo som inte såg så glad ut och det sista av rödkålen sen jul.
Jättegott och visst blev vi mätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar